10 % på halva reapriset i Ryssland?

Vi har ju alla hört talas om utförsäljning och inte sällan landar morgonkaffet i vrångstrupen när media åter upptäckt en 12 timmar gammal illaluktande fullskiten blöja i arslet på en gammal förnedrad människa på ett vårdhem någonstans i Reinfeldtland. Men nu verkar denna kapitalistiska idé bära riktig frukt i former som vi tidigare bara fantiserat om på bioduken och litteraturen. Att den ryska oppositionen jobbar hårt för att sälja ut sitt land vet vi. Men nu när det bara är tre veckor kvar till presidentvalet i Ryssland tas kanske nya djärvare grepp.

Ordföranden för Aspect (centrum för sociala och politiska studier) Georgy Fedorov, råkade mitt i vardagen ut för den intressanta händelsen att bli ofrivillig åhörare till ett samtal mellan representanten för den ryska oppositionen och en amerikansk chef för USRBC (U-S, Russia Business Council). Georgy skulle ta en fika och stegade in på café Akademia i Moskva där han direkt fick syn på ett märkligt sällskap: Ilya Ponomarev (ledamot av Rysslands statsduma), Julia Kulagina (Rysslands huvudrepresentant i USRBC) och självaste chefen för USRBC, Edvard Verona.

Som ni alla vet har alla chefer för sådana amerikanska organisationer som USRBC och självfallet Edvard Verona mycket nära band med USA:s utrikesdepartement och CIA.

Hur som helst så blev förmodligen Georgy Fedorov oerhört nyfiken och gjorde allt för att finna en plats så nära som möjligt för att höra konversationen mellan dessa potentater. Georgy rapporterar att han hörde hur den ryske parlamentsledamoten lämnade rapporter om det oppositionella inrikesläget till den amerikanske spionen. Under nästan en halvtimme berättade den ryske politikern i detalj om all information kring protesterna, deras organisation och annat runt dem.

Till vår glädje så lyckades Georgy Fedorov inte bara lyssna utan han fotograferade och filmade även hela detta spektakel. När allt blev klart reste han sig och gick över till deltagarna i detta bisarra möte mellan amerikanske köpare och den ryske säljaren av sitt hemland. Ponomarev förstod att han blev tagen på bar gärning och blev märkbart generad. Situationen försökte räddas av Edvard Veronas förmodade inlärda formella fras ”only business”

Källa

Här nedan är foton från detta möte (som är hämtade här). Men det finns även en video här, sällskapet syns vid 00:20 på videon.

Edvard Verona, chef för USRBC

Ponomarev, oppostionsledare

Visitkort

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s