Aningslös arrogans – ett hån mot vanligt folk

Ibland riktigt kokar det i mig. Nu är väl ändå måttet rågat även för den mest välbeställde medelsvensson. Förra veckan fick vi plötsligt se en ny sida hos vår jämställdhetsminister. Den som hemsnickrad magiker som som hittar på nyord i kampen för jämställdhet istället för att ta itu med frågor som verkligen berör människor i deras vardag. Men det verkar vara en farsot inom regeringspartierna för tillfället. Eller visar det snarare var de verkligen står i frågor som berör vanligt folk.

1. Först togs frågan upp om höjd pensionsålder av vår nya arbetarvänlige statsminister Fredrik Reinfeldt (m). Så fruktansvärt taskigt mot alla de 3/4 som har tunga arbeten. Var tog den där snälle och moderna arbetarkillen vägen?

2. Göran Hägglund (kd) jämför tandvård med frisören, appropå att tandvårdförsäkringen inte uttnyttjats fullt ut. Hägglund menar att det är en prioriteringsfråga och tror att det beror på att den inte behövs.

3. Annie Lööf (c) uttalade sig och ville sänka ungdomslönerna, varför  då? Har ungdomar lägre hyra, mindre ränta att betala på lån, billigare mobilabonnemang …. och mitt i allt famlande så drog hon i ett mycket klantigt försök till förklaring in LAS i debatten som en slags problematisk pryl som hindrar anställning och lön för ungdomar.

1. Fredrik – Jag citerar Göran greider:

Det skulle inte förvåna mig om just hans pensionsfilosoferande ligger bakom en del av de dalande siffrorna för Moderaterna: Här kändes det ju att han agerade språkrör för den bäst ställda fjärdedelen av svenska folket, den som har god hälsa högt upp i åren eftersom de sluppit nedbrytande arbetsmiljöer. Skriver Greider på ledarsidan i DalaDemokraten 120324

2. Göran – Att jämföra frisören och tandläkaren visar vilken skön och modern människosyn du och (kd) har. Jag tror, och fler med mig, att tandläkaren är för dyr även med tandvårdsförsäkringen. Ingen vill vara tandlös! Ditt uttalande lämnade en ovanligt dålig smak i munnen, trots din gudfruktighet.

3. Annie – Ungdomar har inte billigare hyra, mat eller några särskilda utgiftsrabatter för att de är unga. Unga människor förtjänar att få anställning på samma villkor som alla andra. Ungdomar är inget exotiskt inslag på svensk arbetsmarknad. De är, precis  som alla andra, beroende av en inkomst för att kunna ha ett långt och berikande liv utanför sitt jobb. LAS är en skyddslag för alla anställda, även ungdomar, och det är arbetsgivarnas ansvar att se till att de unga kommer in på arbetsmarknaden genom att de anställs. Det är taffligt och i synnerhet enfaldigt att skylla på LAS.

Annonser

En reaktion på ”Aningslös arrogans – ett hån mot vanligt folk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s